Burundi Kibingo

Vaša cena

11.50

Zdieľajte produkt

Chuťový profil: tmavá čokoláda, červené hrozno, citrón

100% Arabika

  • Pôvod: Burundi
  • Región: Kayanza
  • Nadmorská výška: 1700 – 1900 m n. m.
  • Zber: 2023/2024
  • Farma/Spracovateľská stanica: Kibingo
  • Odroda:  Red Bourbon
  • Spracovanie: natural
  • Cupping score: 85,5

Spracovateľská stanica Kibingo sa nachádza v obci Kayanza v severnom Burundi. Samotná stanica leží 1 893 metrov nad morom. Nadmorská výška fariem na susedných kopcoch, ktoré zásobujú spracovateľskú stanicu, sa pohybuje od 1 700 do 1 900 metrov nad morom.

Kibingo slúži 1 739 registrovaným pestovateľom kávy, ktorí majú kávovníkové sady na 18 kopcoch v tejto oblasti. Všetci výrobcovia registrovaní v spracovateľskej stanici Greenco sú organizovaní do skupín po 30 ľudí na čele s vedúcim farmy. Tento vedúci pôsobí ako ich hovorca, ktorý uľahčuje komunikáciu a organizáciu s spracovateľskou stanicou.

Kibingo dokáže spracovať 750 000 kg čerešní denne.

 

 

Spracovateľská stanica sa zúčastňuje na mnohých projektoch podpory farmárov vrátane projektu chovu dobytka a radu projektov Farmer Hub zameraných na posilnenie družstiev a zlepšenie výnosov.

Väčšina kávovníkov v Burundi je odrody Red Bourbon. Kvôli čoraz menšej veľkosti kávových plantáží je starnutie podpníkov v Burundi veľmi veľkým problémom. Mnoho farmárov má stromy staršie ako 50 rokov, ale s malými pozemkami na obhospodarovanie je ťažké úplné vyradenie stromov z produkcie na 3 až 4 roky, počas ktorých by bolo potrebné, aby nová výsadba začala prinášať úrodu. S cieľom povzbudiť farmárov, aby renovovali svoje výsadby, Greenco nakupuje semená od Institut des Sciences Agronomiques du Burundi (ISABU), zakladá škôlky a predáva sadenice farmárom za cenu alebo pod cenu. Poľnohospodári môžu na spracovateľskej stanici získať aj organické hnojivo vyrobené z kompostovanej kávovej dužiny.

Napriek všadeprítomnosti pestovania kávy v Burundi, každý drobný pestovateľ produkuje relatívne malú úrodu. Priemerný drobný hospodár má približne 250 stromov, zvyčajne na svojich dvoroch. Každý strom urodí v priemere 1,5 kilogramu čerešní, takže priemerný výrobca predá 200 až 300 kilogramov čerešní ročne.

 

 

Hmotnosť: -
Gramáž: 250g, 500g, 1000g
Praženie: Moderné espresso
Mletie: zrnková káva, jemné (espresso), stredné (zalievačka/filter/moka), hrubé French Press

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “Burundi Kibingo”

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *